Θερμογραφία ή υπέρυθρη φωτογράφιση είναι η ανίχνευση της θερμικής εικόνας ενός αντικειμένου, κτιρίου ή συσκευής σε λειτουργία και η αποτύπωση της σε αρχείο για περαιτέρω επεξεργασία. Με την θερμογραφία δεν μετράται μόνο η θερμοκρασία μιας επιφάνειας αλλά και η μεταβολή αυτής με τον χρόνο. Η θερμογραφία βασίζεται στην αρχή ότι κάθε επιφάνεια εκπέμπει ενέργεια με την μορφή της θερμικής ακτινοβολίας το μήκος κύματος της οποίας εξαρτάται από την θερμοκρασία. Όλα τα σώματα με θερμοκρασία πάνω από το απόλυτο μηδέν (0ºΚ ή – 273ºC), εκπέμπουν θερμική ακτινοβολία και αυτή απεικονίζεται με αντίστοιχη διαφορά στη χρωματική καταγραφή ενός θερμογραφήματος.

Η αποτύπωση της θερμικής εικόνας γίνεται με χρήση θερμικής κάμερας και αποτελεί έναν μην καταστρεπτικό και οικονομικό τρόπο ανίχνευσης βλαβών και απεικόνισης την κατάστασης ενός συστήματος. Με χρήση της θερμικής κάμερας μπορούμε να ανιχνεύσουμε βλάβες σε ηλεκτρονικές πλακέτες όπως βραχυκυκλώματα, ανίχνευση βλαβών σε ηλεκτρολογικούς πίνακες, μέτρηση απωλειών σε κτίρια και κατοικίες, ανίχνευση υγρασίας, ανίχνευση σωλήνων μέσα σε τοίχους κ.α.

Η εταιρία μας παρέχει υπηρεσίες θερμογραφίας στην Λάρισα άμεσα και οικονομικά με επίσκεψη στον χώρο σας και λήψη δεδομένων με χρήση της κάμερας FLIR ONE PRO. Μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στα στοιχεία που βρίσκονται στην σελίδα "Επικοινωνία".